Zlatorogeci odgovorajajo: Kapetan U15, ki živi za košarko

V naši novi rubriki Zlatorogeci odgovarjajo je prvi na vprašanja odgovarjal kapetan U15 Anže Medved. Spoznajte kapetana, ki živi za košarko!

 

IME IN PRIIMEK:

Anže Medved

TELESNA VIŠINA:

186cm

ŠTEVILKA NOGE:

46

DATUM ROJSTVA:

11.11.2002

KLUB:

KK ZLATOROG LAŠKO

ŠTEVILKA NA DRESU:

13

ZAKAJ SI SE ODLOČIL ZA IGRANJE KOŠARKE?

Ko sem bil še zelo majhen sem velikokrat na televiziji pogledal kakšno košarkarsko tekmo. Rad pa sem tudi prišel v Tri lilije in si tekme ogledal v živo.

KDO JE TVOJ VZORNIK?

Moj vzornik je že od samega začetka spremljanja košarke Kobe Bryant.

ZA KATERI KLUB NAVIJAŠ V SLOVENIJI,  EVROLIGI IN LIGI NBA?

V Sloveniji seveda za svoj matični klub za katere igram že skoraj 10 let torej KK Zlatorog. V Evropi oz. Evroligi si najraje pogledam tekme CSKA. Medtem, ko v ameriški ligi NBA navijam za Los Angeles Lakerse.

KDO TE JE NAVDUŠIL ZA KOŠARKO?

Kot sem že omenil sem zelo rad spremljal igre Los Angeles Lakersov v njihovih najboljših časih in takrat sem se tudi navdušil na košarko in se odločil, da se tudi sam začnem ukvarjati s tem športom.

KAJ TI JE NAJBOLJ VŠEČ PRI KOŠARKI?

Najboljše pri košarki je seveda, ko tvoja ekipa zmaga. Poleg tega so mi seveda všeč tudi lepo odigrane akcije z atraktivnimi asistencami in zaključki z zabijanji.

KDAJ SI SE ZAČEL UKVARJATI S KOŠARKO?

Z igranjem košarke sem se začel ukvarjati takoj, ko sem prestopil prag osnovne šole torej, ko sem bil star 5 let.

ALI SE UKVARJAŠ S ŠPORTOM SAMO LJUBITELJSKO ALI SI ŽELIŠ USTVARITI KARIERO?

Že od nekdaj si želim postati profesionalni košarkar in to delati kolikor dolgo se bo dalo. Zato vlagam veliko truda in energije, da bi se te sanje enkrat izpolnile.

KATERI JE TVOJ NAJVEČJI DOSEŽEK?

Največji dosežek v dosedanji karieri je osvojitev 2. mesta v državnem prvenstvu z ekipo U-13, ki smo ga dosegli v Kopru.

KAKO USKLAJUJEŠ ŠOLSKE OBVEZNOSTI S TRENINGI IN TEKMOVANJI?

Če si čas za šolo in treninge pravilno razporediš ni nobenega problema pri usklajevanju vseh obveznosti.

KAJ JE TVOJ ŽIVLJENJSKI CILJ?

Moj življenjski cilj je nastop za člansko državno reprezentanco. Mislim, da so to sanje vsakega mladega igralca. Drugi cilj je enkrat zaigrati v najmočnejši košarkarski ligi na svetu v ligi NBA. Če bi bilo možno seveda za Los Angeles Lakerse.

KAJ POČNEŠ V PROSTEM ČASU?

V prostem času kolikor mi ga seveda ostane najraje igram igrice na Playstation s prijatelji. Seveda od igric prednjači NBA, ker brez košarke ne gre niti v prostem času. Ko pa je lepo vreme pa odidem na igrišče in mečem na koš. Tako je tudi veliko prostega časa namenjenega košarki.

S KATERIM ŠPORTOM SE ŠE UKVARJAŠ POLEG KOŠARKE?

Poleg košarke tu in tam z prijatelji igram tudi nogomet.

KAKO POTEKA TVOJ OBIČAJEN DAN?

Zjutraj je seveda potrebno vstati in oditi v šolo. Po šoli je čas za kosilo, nato opravim vse obveznosti za šolo, da se lahko pripravim za treninge, ki sledijo popoldan oz. ob večerih. Po treningu pa včasih odigram še kakšno igrico na Playstationu.

IMAŠ KAKŠEN NASVET ZA NAJMLAJŠE ZLATOROGECE?

Moj nasvet najmlajšim Zlatorogecom je, da naj v prvi vrsti uživajo v košarki oz. metanju na koš. Kot drugo naj poslušajo svoje trenerje in jih ubogajo saj je to edini način, da lahko uspeš v košarki. Poleg tega se naj na treningih trudijo po najboljših močeh.