Za zgodovino: OŠ Primoža Trubarja Laško novi državni prvak

Dvorana Tri lilije je gostila finalni turnir košarkarskega Superšolarja za starejše dečke. Gostiteljica turnirja, domača OŠ Primoža Trubarja Laško je poleg odlične organizacije poskrbela tudi za fantastično vzdušje in z učenci napolnila dvorano, ki so bili šesti igralec ekipe. Ekipo so vodili trener Žiga Jug, pomočnik Jernej Kolšek ter vodja ekipe Albin Simonič.

Fantje so na krilih izjemnega vzdušja v polfinalu s 57:39 odpravili ekipo OŠ Dušana Bordona Semedela Koper, v finalu pa so bili s 52:34 boljši še od ekipe OŠ Vrhovci

V peterko turnirja sta bila izbrana Anže Medved in Denis Lipovšek, za najbolj borbenega igralca tekme pa je bil izbran Dominik Klezin.

Fantje so z osvojenim naslovom državnih prvakov prišli do zgodovinskega uspeha laške osnovne šole.

Ekipo so sestavljali: Anže Medved- kapetan, Rok Pajk, Tilen Šraj, Jon Bezgovšek, Tilen Pasarič, Denis Lipovšek, Dominik Klezin, Sebastjan Ojsteršek, Nik Mastnak, Žan Špiler, Filip Pirš in Miha Kovač
 Polfinale:

OŠ PRIMOŽA TRUBARJA LAŠKO : OŠ DUŠANA BORDONA SEMEDELA KOPER 57:39 (21:10, 14:15, 22:14)
OŠ Primoža Trubarja Laško: Pajk 4, Bezgovšek 13, Ojsteršek 4, Lipovšek 14, Šraj 1, Pasarič, Klezin 6, Mastnak, Kovač, Pirš, Medved 15, Špiler.

Finale:
OŠ PRIMOŽA TRUBARJA LAŠKO : OŠ VRHOVCI 52:34 (26:16, 3:6, 23:12)
OŠ Primoža Trubarja Laško:
Pajk, Bezgovšek 8, Ojsteršek, Lipovšek 7, Šraj, Pasarič, Klezin 18, Mastnak, Kovač, Pirš, Medved 19, Špiler.