V prvi tekmi mini pokala Spar do lepe prednosti

V 3. krogu tekmovanja mini pokal Spar nam je žreb za nasprotnika namenil ekipo AKK Branik iz Maribora. Termin tekme nam ni bil najbolj na roko saj je bil pričetek tekme šele ob 19:15. Ampak kljub temu je tekmo potrebno odigrati tako kot vsako agresivno od začetka do konca.

Začetek tekme je bil zelo dober in naši fantje so že v 4 minuti vodili z rezultatom 2:11. Igralci so se malo preveč sprostili in sledila je kazen. Nasprotnik je s pridom izkoriščal naše napake in se ob koncu četrtine približal na samo točko zaostanka z slabim izvajanjem prostih metov pa so domačini izpustili vodstvo po prvi četrtini.

Med prvo in drugo četrtino je trener Žiga Jug poizkušal motivirati fante za nadaljevanje tekme vendar tudi druga peterka v prvih dveh minutah ni igrala tako kot zna. Sledila je minuta odmora, ki je prinesla preobrat na tekmi. Na igrišče je prišla nova ekipa, ki se je borila in metala po tleh za vsako žogo. Obramba je bila odlična v napadu pa je svojo prednost v višini spretno izkoriščal Luka Djuričič. Prednost med polčasom je tako znašala 11 točk.

Vendar se s tem nismo zadovoljili in tudi v drugem polčasu nadaljevali igro iz prvega ter tako večali prednost. Fantje so z trdo obrambo prisilili nasprotnika v veliko število napak kar je privedlo do lahkih košev.

Po odličnem drugem polčasu kjer smo nasprotniku dovolili samo 4 točke je bil tako končni rezultat 24:55. Povratna tekma nas čaka že v soboto v Treh lilijah.

 

Trener Žiga Jug:”Čestitke fantom za dobljeno prvo tekmo 3. kroga Mini pokala Spar. V košarki se pogosto dogaja, da kakšna zmaga zasenči pomanjkljivosti v igri, katere je potrebno popraviti. Včerajšnja tekma je bil dober primer tega. Fante še enkrat pozivam, da še redneje obiskujejo treninge in od njih odnašajo, kar se da največ. Hvala staršem, ki so s prevozi omogočili udeležbo na sicer pozni tekmi v štajerski prestolnici.”

 

Zmago so fantje posvetili Jaki Brodu in Davidu Djuričiču, ki sta imela v teh dneh rojstni dan. V tem primeru jima celotna košarkarska šola Zlatorog želi vse najboljše in še veliko preživetih minut na košarkarskih igriščih.

 

AKK BRANIK: KK ZLATOROG 24:55 (10:11,10:20,2:10,2:14)

ZLATOROG: KRAŠOVEC, BAŠ, VLAOVIĆ, KOVAČ 4, GARTNER 10, MUMELJ 2, MINIČ, DJURIČIČ D. 3, PIRŠ 7, ANTEŠEVIČ 1, DJURIČIČ L. 24 (13 skokov), BROD, STUPAN 4

 

Se vidimo v soboto na povratni tekmi v Treh lilijah ob 11:30