U15B NA VSAKI TEKMI BOLJŠI

Po nedeljski zelo dobri in borbeni tekmi na Polzeli smo že sredi tedna odigrali novo tekmo v 2. SKL za ekipe U15. Nasprotnik je bila ekipa ŠD Šentvid. Nasprotnik je veliko višji in močnejši vendar smo na prvi tekmi pokazali izjemno mero borbenosti in košarkarskega znanja. Tudi tokrat so bili fantje odločeni, da na domačem parketu pokažejo borbeno igro in, da iz tekme odnesemo kar se da veliko pozitivnega.

Začetek je bil zelo dober saj so naši fantje zelo dobro igrali v obrambi vendar pa jim met v napadu ni stekel. Vseeno si gostje po prvi četrtini niso nabrali pretirane prednosti. Tudi na začetku druge četrtine so fantje garali vendar se je proti koncu prvega polčasa poznala utrujenost saj je zaradi bolezni manjkalo kar nekaj pomembnih članov. V drugem polčasu se je malo bolj odprlo tudi v napadu medtem ko so fantje v obrambi igrali po najboljših močeh in na koncu igrali do zadnjega atoma moči.

KK ZLATOROG B: ŠD ŠENTVID 26:102 (5:20,5:23,6:34,10:25)

ZLATOROG: KRAŠOVEC, BAŠ 3, KERIN 4, JANČIČ T. 4, TERŠEK 8, JANČIČ M., RAHMANI 7

TRENER JERNEJ KOLŠEK:”Še ena zelo težka ampak zelo dobro odigrana tekma. Fantje so tekmo odprli zelo odločno in borbeno in so tako tudi vztrajali do konca tekme. Glede na to da smo bili oslabljeni nas je vmes na momente malo pobralo kar se je videlo tudi pri zgrešenih polaganjih. Zelo sem zadovoljen z borbo v obrambi saj so fantje skakali in se borili z fizično močnejšimi fanti. V napadu imamo še ogromno rezerv čeprav so tudi tukaj pokazali določen napredek predvsem pri podajanju in kroženju žoge. Izborili smo si veliko odprtih metov ki pa smo jih žal zgrešili. Tako kot sem že rekel so smernice za naprej začrtane in iz tekme v tekmo je viden napredek. Če bomo takšno borbo pod košem prenesli še na tekme U13 bo to ekipo zares užitek gledati. Čestitke fantom za igro.”