U15A ZMAGOVITO, U15B NEMOČNI PROTI RUŠAM

V nedeljo sta bili dejavni obe ekipi U15. Medtem ko se je U15A mudila v Ljubljani kjer so se pomerili z neposrednim konkurentom za najvišja mesta, se je ekipa U15B na domačem parketu pomerila proti ekipi iz Ruš.

U15A so se pomerili z ekipo Parkljev s katero so se borili za končno tretje mesto v skupini. Medtem ko je bila prva četrtina še izenačena so nato naši fantje v drugi in tretji četrtini stopili na plin in tekmo pred zadnjo četrtino že odločili v svojo korist. Pri naši ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Valentin Gartner in Filip Pirš, ki sta dosegla po 20 točk.

KK PARKLJI A: KK ZLATOROG THERMANA LAŠKO A 48:82 (13:15, 7:21,14:31,14:15)

Ekipa U15B pa se je na zadnji tekmi v drugem delu državnega prvenstva pomerila z ekipo Ruš. Gostje so z agresivno obrambo prisilili naše fante v veliko število napak prav tako so fantje zgrešili preveč odprtih in lahkih metov, da bi lahko gostom otežili delo do nove zmage. Tako so gostje iz treh lilij odšli z zasluženo zmago.

KK ZLATOROG THERMANA LAŠKO B: KK RUŠE 32:73 (4:17,4:19,8:24,16:13)

TRENER JERNEJ KOLŠEK:”Čeprav je spet manjkalo nekaj pomembnih članov ekipe smo v tekmo vstopili zelo mehko in prestrašeno. To se je odražalo tudi na velikem številu zgrešenih polaganj in prostih metov. Zopet so se pojavljale osnovne napake, ki jih že skozi celotno sezono poizkušamo odpraviti. Sicer sem s celotnim drugim delom državnega prvenstva zelo zadovoljen saj smo odigrali kar nekaj tekem kjer smo bili povsem enakovreden tekmec, fantje pa so dokazali, da znajo igrati agresivno in močno košarko. Sedaj imamo nekaj časa da se pripravimo še za zadnji del prvenstva tako v prvenstvu U15 kot tudi v U13. Čestitke fantom za vse prikazane igre na 10 tekmah.”

 

Ekipa U15A je v svoji skupini zasedla 3. mesto in se je tako uvrstila med 8 najboljših ekip v Sloveniji. V tretjem delu državnega prvenstva se bodo pomerili z ekipami Heliosa, Petrol Olimpije in Krke ter si bodo pred finalnim turnirjem osmerice poizkušali izboriti čim boljše izhodišče.

Ekipa U15B pa bo še morala malo počakati, da bodo znani vsi njeni tekmeci v tretjem delu prvenstva.

Čestitke vsem igralcem!