U15A močnejša tudi od LTH Castings

Tretjo tekmo v tretjemu delu državnega prvenstva je ekipa U15A odigrala v Škofji Loki proti domačemu LTH Castingsu. LTH je eden izmed neposrednih tekmecev za uvrstitev na final 4 zato je imela tekma še toliko večji pomen in težo. Fantje se med seboj dobro poznajo, saj so bili prav Škofjeločani pred dvema letoma tisti, ki so v finalu državnega prvenstva do 13 let premagali naše fante, ki so se jim tako hoteli oddolžiti za ta poraz.
Na začetku je bila tekma precej živčna na obeh straneh domači pa so bili tisti, ki so prevzeli pobudo in hitro povedli za 6 točk. Nekaj minut je bilo potrebnih da je našim fantom steklo v napadu. Hitro so izničili zaostanek in po prvih 10 minutah vodili za točko. Dobra igra iz konca prve četrtine se je nadaljevala tudi v drugi četrtino v katero smo krenili z delnim izidom 7:0 in si prvič zagotovili malce večjo prednost. Domačini se ni predali in niso dovolili da bi zlatorogeci pobegnili še na višjo razliko. Razlika ob polčasu je tako znašala 9 točk.
V drugem polčasu pa domačini niso več zmogli držati tempa in fantje so hitro stvari postavili na svoje mesto. Z boljšo obrambo kot v prvem polčasu in predvsem igro v napadu so hitro zvišali svojo prednost, ki so jo nato brez problema ohranili do konca. Spet so veliko priložnosti dobili mlajši fantje, ki so pokazalo zelo dobro igro in se skoraj vsi tudi vpisali med strelce. Semafor na koncu tekme je kazal rezultat 60:81.

LTH CASTINGS: KK ZLATOROG 60:81 (17:18,12:20,11:19,20:24)
ZLATOROG: Lukacs 2, Gartner 2, Fon 11, Koštomaj 2, Djuričič, Pajk 9, Pasarič, Arsenič 4, Klezin 14, Medved 29, Horvat 2, Šraj 6

Trener Žiga Jug:”V prvem polčasu smo delovali kar malce zmedeno in bledo. Fantje niso našli svoje prave igre. V drugem polčasu je bila slika malo drugačna in hitro smo si zagotovili dovolj visoko prednost. Čestitke fantom za zmago, vendar časa za proslavljanja ni veliko saj nas v sredo čaka že naslednja tekma.”

Fantje tako z 3 zaporednimi zmagami zasedajo 3. mesto in so čedalje bližje uvrstitvi na final4. V sredo jih v Treh lilijah čaka derbi proti ekipi Grosuplja, ki je trenutno vodilna ekipa ligi. Pridite navijati ne bo vam žal.