U13 TUDI NA DRUGEM TURNIRJU POLOVIČNO USPEŠNI

Včeraj se je v dvorani Tri lilije odvijal drugi turnir v drugem delu državnega prvenstva za ekipo U13. Na prvem turnirju, ki ga je gostil Vojnik so bili naši fantje polovično uspešni in sicer so izgubili proti Vojniku in zmagali proti ekipi iTeam. Glede na zelo zanimive tekme na prvem turnirju je bilo tudi tokrat pričakovati zanimive in napete tekme. Zlatorogeci so bili odločeni, da bodo na domačem parketu pokazali vse svoje znanje in poizkušali iztržiti čim boljši rezultat.

Na prvi tekmi je bil nasprotnik Vojnik. Na prvi tekmi je ekipa Vojnika šele v zadnji četrtini naredila odločilno razliko. Včeraj pa so gostje v tekmo krenili zelo odločno in takoj povedli z 6:0. Po minuti odmora so se naši fantje zbrali in hitro zaostanek izničili. Nato je spet sledil padec in gostje so po prvi četrtini vodili. V drugi četrtini je obramba delovala veliko bolje, boljša pa je bila tudi igra v napadu in po polčasu je bil rezultat izenačen. V tretji četrtini so naši fantje stopnjevali igro v obrambi in tako prišli do prvega višjega vodstva. Kazalo je na zelo zanimivih zadnjih 8 minut kjer sta bili obe ekipi zelo nenatančni v napadu več sreče in znanja pa so pokazali zlatorogeci in se veselili pomembne zmage.

KK ZLATOROG THERMANA LAŠKO: KK VOJNIK 41:37 (7:12,16:11,14:8,4:6)

Na drugi tekmi sta se pomerili ekipi Vojnika in iTeama. Na prvi tekmi so po podaljšku slavili Vojničani. Tokrat je po 3/4 kazalo na gladko zmago ekipe iz Šentilja vendar se je Vojnik z izjemno zadnjo četrtino prebil do podaljškov. Tokrat so v podaljšku več znanja pokazali fantje iz Šentilja, ki so zmagali z rezultatom 58:52

KK I TEAM: KK VOJNIK 58:52 (13:12,9:3,13:8,9:21,14:8)

Nato nas je čakala še zadnja tekma na turnirju. Na prvem turnirju so naši fantje premagali goste in tudi tokrat smo bili odločeni, da jih premagamo. Žal pa so fantje z preveč pasivno obrambo in nezbranostjo v napadu gostom dovolili, da so se že v prvi četrtini razigrali. V drugi četrtini so se fantje nekajkrat približali na samo 2 točki zaostanka vendar so gostje vedno znali odgovoriti. Rezultat je še vedno bil aktiven in pričakovati je bilo zanimiv drugi polčas. in res so v 3 četrtini napi fantje pokazali boljšo igro in gostje so pred zadnjo četrtino vodili samo za 4 točke. V zadnji četrtini je bil dolgo rezultat zelo izenačen nato pa so gostje zadeli dve trojki zapored in tako tekmo brez problemov pripeljali do konca.

KK ZLATOROG THERMANA LAŠKO: KK I TEAM 45:55 (11:16,13:14,11:9,10:16)

ZLATOROG: KRAŠOVEC, BROD, BAŠ, ČOP, ČATER, BOŽIČ, ZORKO, JANČIČ M., JANČIČ T., GOSAK, TERŠEK, RAHMANI

TRENER JERNEJ KOLŠEK:”Zelo zanimiv turnir kjer je bila slika popolnoma obrnjena kot na prvem turnirju in se je pokazalo, da lahko vsak premaga vsakogar kar dela skupino in celotno tekmovanje zelo napeto. Na prvi tekmi smo z kolektivno igro predvsem stopnjevanjem obrambe prišli do lepe zmage. Pomemben faktor na prvi tekmi je bilo tudi zelo dobro izvajanje prostih metov. Na drugi tekmi pa je poleg zgrešenih polaganj, in prostih metov najbolj škripalo prav v obrambi kjer ni bilo prave energije niti borbe. Fantje so prelahko dovolili nasprotniku, da je prihajal pod koš poleg tega nismo zapirali in skakali. Pred tekmo sem fantom povedal, da bomo zmagali samo z dobro obrambo vendar to ni bila obramba kakršno smo pokazali na prvi tekmi oziroma kakršno smo se dogovorili, da bomo igrali. Vse ekipe imamo tako po dveh turnirjih polovičen izkupiček zato se že veselim zadnjega turnirja. Do takrat je še skoraj 3 tedne kar je dovolj časa, da popravimo nekaj segmentov naše igre predvsem pa da na vsakem treningu garamo in pokažemo na zadnjih 2 tekmah našo najboljšo igro letos kar so fantje tudi sposobni. Čestitke fantom in pa tudi obema gostujočima ekipama za prikazane igre.”

Zadnji turnir se bo dovijal 26.1.2019 gostitelj pa bo takrat ekipa I Team.