U13 brez uspeha

Po enem tednu premora se je na parket zopet vrnila ekipa U13. Na prvem turnirju so fantje zabeležili 2 zmagi in tudi tokrat so želeli nadaljevati tako. Nasprotnika sta bila domači Podčetrtek in Janče.

Prvo tekmo smo igrali proti Jančam s katerimi smo letos trikrat že igrali in prav tolikokrat zgubili. Na zadnji tekmi smo pokazali, da lahko igramo z njimi in tako smo hoteli igrati tudi danes. Fantje so na začetku pokazali zelo dobro igro in borbo in 4 minute konkurirali Jančam nato pa popustili in zaostanek je hitro naraščal. Tud v drugi četrtini je bilo podobno in Janče so vodile za 18 točk. V drugem polčasu so fantje le začeli igrati bolje z več energije in agresivnosti in so pokazali veliko boljšo igro. V drugem polčasu se zaostanek ni pretirano zvečal semafor pa je na koncu kazal rezultat 57:34.

 

KK JANČE ENERGETIKA: KK ZLATOROG 57:34 (13:8,17:4,15:13,12:9)

ZLATOROG:Baš 2, Vlaović 2, Kovač 4, Gartner 5, Pirš 4, Minič 4, Djuričič David 1, Anteševič, Djuričič Luka 12, Čater, Stupan

 

Drugo tekmo smo odigrali proti domači ekipi Podčetrtka. Letos smo se z njimi enkrat že pomerili na domačem igrišču in jih premagali ter tako verjeli, da bomo to ponovili.

Tudi tokrat pa fantje niso začeli tekme tako kot smo se dogovorili. Brez prave agresivnosti v obrambi so dopustili lahke koše domačinov,ki so to izkoristili in po prvi četrtini vodili za 8 točk. V drugi smo pričakovali preobrat vendar ni bilo nič od tega saj se je prednost Podčetrtka še vedno večala. Ob polčasu je bilo narediti nekaj sprememb in vnesti nekaj več energije kar so fantje tudi storili in igra v drugem polčasu je bila povsem drugačna. Prednost domačinov je začela kopneti in na koncu smo imeli priložnost celo za zmago vendar nam je zmanjkalo nekaj sreče.

 

KK PODČETRTEK: KK ZLATOROG 51:49 (17:9,14:8,13:12,7:20)

ZLATOROG: Baš 1, Vlaovič 1, Kovač, Gartner 22, Pirš 11, Minič. Djuričič David 2, Djuričič Luka 8, Čater, Stupan 4

 

Trener Jernej Kolšek:”Na obeh tekmah se nam je ponovil scenarij iz prvega turnirja. V prvem polčasu brez energije in želje v drugem polčasu pa povsem obratna slika. V igri imamo še veliko rezerv katere je potrebno na zadnjem turnirju porabiti. Fantje so sposobni igrati še veliko bolje. Lahko jim samo čestitam za odličen preobrat proti Podčetrtku, kjer niso vrgli puške v koruzo in na tem bomo gradili naprej.”

 

Ekipa U13 bo imela naslednji teden v Ljubljani še zadnji turnir v letošnji sezoni.