OŠ Primoža Trubarja Laško med 8 v državi!

Podružnična šola Debro je gostila enega izmed 8 košarkarskih turnirjev za starejše šolarje. Ekipa Osnovne šole Primoža Trubarja Laško, ki jo sestavljajo fantje iz KK Zlatoroga so morali za uvrstitev na finalni turnir oziroma uvrstitev med najboljših 8 osnovnih šol v Sloveniji premagati 2. Osnovno šolo Celje in Osnovno šolo Toneta Okrogarja iz Zagorja.

Navodila pred začetkom obeh tekem so bila povsem enaka kot pred vsako tekmo in sicer z trdo obrambo od prve sekunde hitro narediti točkovno razliko in tekmo kontrolirano pripeljati do konca. Fantje so se navodil držali in obe tekmi smo odprli z nekaj lahkimi koši s katerimi smo takoj napravili razliko. Med tekmama se je seveda prikradlo nekaj napak vendar v celoti gledano so fantje igrali odlično. Za svoje zveste navijače so prikazali tudi nekaj lepih potez nekaj več minut za dokazovanje pa so dobili tudi mlajši igralci v ekipi medtem ko so starejši lahko počivali.

Prvo tekmo smo odigrali proti Celjanom katere poznamo zelo dobro saj nekaj fantov trenira v našem klubu zato smo vedeli od kod preti največja nevarnost. Vse te nevarnosti smo odlično omejili in prednost je hitro rasla. Izkoristili smo prednost v moči in višini in do konca tekme višali prednost.

 

OŠ PRIMOŽA TRUBARJA LAŠKO: II OSNOVNA ŠOLA CELJE

43:16 (15:0,10:5,18:9)

Kovač 4, Špiler, Pirš, Klezin 6, Mastnak 2, Pajk, Pasarič 2, Ojsteršek, Lipovšek 8, Medved 5, Bezgovšek 12, Šraj 4

 

Med prvo in drugo tekmo smo si lahko ogledali zanimivo tekmo med Celjani in Zagorjani, ki je bila napeta čisto do konca slavili pa so Zagorjani.

V drugo tekmo smo krenili še bolje kot v prvo in takoj povedli za 20 točk in tekma je bila odločena. Zadnjo četrtino so v celoti odigrali mlajši fantje in pokazali zelo dobro in všečno igro predvsem pa so se borili če tudi je bil nasprotnik fizično močnejši.

 

OŠ PRIMOŽA TRUBARJA LAŠKO: OŠ TONETA OKROGARJA

55:19 (30:2,19:8,6:9)

Kovač, Špiler 2, Pirš 3, Klezin 10, Mastnak 4, Pajk 4, Pasarič 2, Ojsteršek 6, Lipovšek 8, Medved 8, Bezgovšek 6, Šraj 2

 

Tako so se fantje z dvema zasluženima zmagama uvrstili med 8 najboljših osnovnošolskih ekip v Sloveniji. Za najvišja mesta jim bodo nasproti stali fantje iz Osnovne šole Podčetrtek, Miklavž na Dravskem polju in Osnovne šole Kajetana Koviča Poljčane.

Finalni turnir bo odigran med 8 in 16 marcem.

Čestitke fantom za uvrstitev med 8 najboljših ekip v Sloveniji.