OŠ Primož Trubar Laško med top 4 v državi

 

Včeraj se je na Osnovni šoli Poljčane odvijal eden izmed dveh polfinalnih turnirjev v košarki za starejše učence. Na zahodu sta bila finalista že znana, na vzhodu pa so se poleg OŠ Primoža Trubarja Laško za finale potegovale še OŠ Poljčane, OŠ Podčetrtek in OŠ Miklavž na Dravskem polju.

Žreb je na prvi tekmi našim fantom namenil domačine. Vse kaj drugega kot zmaga naših košarkarjev bi bil zelo slab rezultat. Fantje so sicer na začetku tekme potrebovali 2 oziroma 3 minute, da so se ogreli in prestavili v višjo prestavo nato pa začeli igrati tako kot znajo. Z agresivno obrambo, ki nas krasi skozi celo šolsko leto smo povsem ustavili nasprotnika in hitro postavili stvari na svoje mesto. Prednost se je samo še povečevala do konca tekme. Priložnost za veliko igre so dobili tudi najmlajši člani ekipe, ki so igrali zelo dobro. Rezultat ob koncu tekme je bil 31:59.

 

OŠ POLJČANE: OŠ PRIMOŽA TRUBARJA LAŠKO 31:59

OŠ PRIMOŽA TRUBARJA LAŠKO: Medved 12, Lipovšek 10, Pajk 4, Klezin 6, Kovač, Šraj, Pasarič 2, Pirš 3, Mastnak, Ojsteršek 4, Bezgovšek 16, Špiler 2

 

Po odigrani prvi tekmi smo imeli tekmo odmora. Ogledali smo si lahko kako igrajo ekipe OŠ PODČETRTEK in OŠ MIKLAVŽ, saj smo vedeli, da bomo naslednjo tekmo igrali proti poražencu iz tega para. Podčetrtek je na koncu zlomil odpor Miklavža in tako je naša ovira na poti do final4 bila ekipa iz Miklavža.

Fante iz OŠ Miklavža smo dobro poznali saj smo letos proti njim že odigrali nekaj tekem. Vedeli smo iz kje pretijo največje nevarnosti in dogovor je bil, da jih čim bolj zaustavimo. Fantje so se dogovora držali od prve minute in sredi prve tretjine že povedli za 20 točk. Po prvi tretjini je bila tekma odločena naši fantje pa niso popuščali. Še vedno so igrali agresivno in z lepo, tekočo igro v napadu navduševali gledalce na tribunah. Fantje so tudi zelo dobro izkoristili premoč v višini in moči ter zanesljivo zmagali z rezultatom 64:27.

 

OŠ PRIMOŽA TRUBARJA LAŠKO: OŠ MIKLAVŽ NA DRAVSKEM POLJU 64:27

OŠ PRIMOŽA TRUBARJA LAŠKO: Medved 6, Lipovšek 10, Pajk 12, Klezin 10, Kovač, Šraj 10, Pasarič 4, Pirš, Mastnak, Ojsteršek 4, Bezgovšek 6, Špiler 2

 

Trener Žiga Jug: “Fantje so se od prve minute držali dogovorov in z lepo, ekipno in atraktivno igro zanesljivo zmagali ter se uvrstili med 4 najboljše šole v Sloveniji. Čestitke fantom za prikazane igre. Sedaj bomo z nestrpnostjo čakali žreb.”

 

Čestitke fantom za uvrstitev med 4 najboljše šole v Sloveniji.