OŠ Primož Trubar brez konkurence na četrtfinalnem turnirju

Ekipa Osnovne šole Primoža Trubarja Laško je včeraj na četrtfinalnem turnirju v Brežicah za polfinalno vstopnico igrala proti Osnovni šoli Brežice in Mengeš.Ekipo Osnovne šole Primoža Trubarja sestavljajo fantje, ki igrajo tudi v KK Zlatorog.V polfinale sta se uvrstili prvi dve ekipi vendar ni bilo nikakršnega taktiziranja. Popolna ofenziva od začetka do konca tekme in tako pokazati, da imamo letos zelo dobro ekipo.

Prva tekma je potekala proti ekipi Brežic. Že takoj se je videla razlika v višini in moči kar so naši fantje s pridom izkoriščali in prihajali do lahkih košev. V obrambi niso dopustili odprtih in lahkih metov kakršen je bil dogovor tudi pred tekmo. Vsi, ki so stopili na parket so odigrali tako kot je potrebno. Prednost je hitro rastla in fantje so tako prikazali tudi nekaj lepih in atraktivnih akcij. v zadnji tretjini so nosilci dobili nekaj več počitka več pa so igrali mlajši fantje. Končni rezultat 26:80 je z metov v zadnji sekundi postavil Tilen Pasarič.

 

OŠ BREŽICE: OŠ PRIMOŽA TRUBARJA LAŠKO 26:80 (6:33,12:33,8:14)

 

Drugi tekmec je bila šolska ekipa iz Mengeša. Edina večja nevarnost ekipe Mengeša je bil Dan Duščak Slovenski reprezentant, ki ga naši fantje dobro poznajo. Tekmo smo začeli nekoliko nervozno. Po minuti odmora in nekaj nasvetih pa so se fantje sprostili in začeli igrati tako kot se od njih pričakuje. Z lepo moštveno igro Je prednost začela hitro naraščati. V drugi tretjini ni bilo nič drugače. Naši fantje so z dobro obrambo dobro zaustavili Duščaka. V napadu pa proti veliko manjšemu nasprotniku nismo imeli težav.

V zadnji tretjini so več priložnosti spet dobili mlajši člani ekipe, ki so jo tudi dobro izkoristili. Končni rezultat je bil tako 31:88.

 

OŠ MENGEŠ: OŠ PRIMOŽA TRUBARJA LAŠKO 31:88 (14:39,11:31,6:18)

 

Z dvema visokima in zanesljivima zmagama se je ekipa uvrstila v polfinale košarkarskega prvenstva superšolar. Žreb bo sedaj določil s kom se bomo pomerili v polfinalu.

 

OŠ PRIMOŽA TRUBARJA LAŠKO: ŠPILER, KOVAČ, PIRŠ, OJSTERŠEK, KLEZIN, PAJK, PASARIČ, LIPOVŠEK, MEDVED, BEZGOVŠEK, ŠRAJ