LOKALNI DERBI PRIPADEL ŠENTJURJU

Praznikov je konec in že takoj prvi vikend so na sporedu nove tekme. Ekipa U15B se je danes pomerila proti ekipi Šentjurja, ki jo vodi bivši trener Zlatoroga Žiga Jug. Po zelo izenačeni prvi četrtini je nato v nadaljevanju tekme Šentjur izkoristil premoč v višini in na koncu zanesljivo slavil.

Kot že napisano je bila prva četrtina zelo izenačena, fantje iz obeh ekip so dobro igrali v napadu nekoliko manj so bili razpoloženi v napadu. Nato pa je sledilo obdobje raztrgane igre naših fantov. Nezbranost pri zaključkih in slabo vračanje ter komunikacija v obrambi je vodilo do tega, da so se gostje do polčasa odlepili na dvomestno razliko.

V tretji četrtini je bila igra spet na višji ravni in bilo je tudi nekaj lepih potez, podaj in prodorov. V zadnji četrtini je sledil nov padec v igri kar so gostje izkoristili in na koncu tekme tudi visoko zmagali.

KK ZLATOROG THERMANA LAŠKO B: KK ŠENTJUR TAJFUN 36:70 (10:14,7:18,10:14,9:24)

ZLATOROG: BROD 6, BAŠ 11, JANČIČ M. 2, ČATER 2, KERIN 1, KNAVS, DEŽELAK, JANČIČ T. 10, GOSAK, TERŠEK 4, RAHMANI

TRENER JERNEJ KOLŠEK:”Če pogledamo celotno tekmo sem z tekmo polovično zadovoljen. Dve četrtini smo odigrali zelo korektno medtem ko smo dve četrtini odigrali popolnoma brez energije. Prazniki in počitnice ne smejo biti izgovor, da smo zgrešili občutno preveč “zicerjev” in pa prostih metov, ki smo jih zgrešili kar 19. Današnja tekma je bila zelo dober trening in pokazatelj kaj je potrebno do torkovega turnirju U13 popraviti. Verjamem, da lahko z dobrim jutrišnjim treningom dvignemo raven igre in v torek prikažemo svoj pravi obraz. Fantje so to več kot sposobni zato se že veselim dveh napetih tekem, ki nas čakata v torek.”

Ekipo U13 v torek čaka nov turnir in sicer v dvorani Tri lilije, ekipa U15B pa naslednji teden gostuje v Rušah.