HELIOS PREMOČAN NA DOMAČEM PARKETU

V soboto se je v športni dvorani v Domžalah odvijala prva tekma 4. kroga mini pokala Spar. Žreb nam je določil zelo močnega in atraktivnega nasprotnika, ki je znan po zelo dobrem delu z mladimi. Že takoj po žrebu smo vedeli, da bomo imeli na sporedu dve zelo težki tekmi. Skozi celoten teden smo se zelo dobro pripravljali in trenirali za tekmo.

Pred tekmo je vladala v ekipi zelo dobra energija in fantje so izžarevali pozitivno energijo in motivacijo. Tudi ogrevanje pred tekmo je bilo zelo dobro. Fantje so vedeli, da bodo lahko nasprotniku konkurirali samo z ekipno igro. Fantje so na parket stopili zelo odločno. Vendar se je kaj hitro pokazala moč domače ekipe. Z agresivno obrambo po celem igrišču so fante pripravili do napak sami pa so nato z lahkimi zaključki višali svojo prednost. Kar nekaj časa je bilo potrebnega, da so se fantje otresli začetne treme in pritiska. Pripravili so si nekaj lepih priložnosti vendar žoga kar ni hotela skozi obroč. Tudi v drugi četrtini je bila slika podobna. Prednost domače ekipe je bila tako že ob polčasu velikih 30 točk.

Tudi v drugem polčasu domača ekipa ni popuščala. Sicer so se naši fantje na momente prebudili in dosegli nekaj lepih košev vendar so domačini s hitrimi protinapadi vseskozi prebijali našo obrambo. Helios je tako zanesljivo dobil prvo tekmo in ima lepo zalogo prednosti pred povratno tekmo, ki bo 29.1.2019 v dvorani Tri lilije.

KK HELIOS SUNS: KK ZLATOROG THERMANA LAŠKO 72:21 (14:1,21:4,18:8,19:8)

ZLATOROG THERMANA LAŠKO: KRAŠOVEC, BROD, BAŠ, ČOP, ČATER, BOŽIČ, ZORKO, OVČINA, JANČIČ, GOSAK, TERŠEK, RAHMANI

TRENER JERNEJ KOLŠEK:”Zelo težka tekma na kateri smo spremljali enosmerni promet. Celoten teden smo zelo dobro trenirali in tudi energija pred tekmo je bila odlična. Imeli smo določene dogovore kako bomo igrali v obrambi in v napadu vendar so fantje takoj začeli igrati po svoje in padli v domači mlin iz katerega ni bilo več rešitve. Bili so pasivni v obrambi in domačinom dopustili preveč lahki zaključkov medtem ko smo v napadu preveč komplicirali vse stvari in bili povsem nenevarni. Sedaj imamo cel teden časa da pozabimo na to tekmo in se dobro pripravimo za zadnji turnir v drugem delu državnega prvenstva. Je pa bila pa ta tekma dobro opozorilo oziroma dokaz vsem fantom, da z solo igro proti močnejšim ekipam enostavno ne gre in da na koncu vedno zmaga ekipna igra in ekipni duh.”