EKIPA U13 V VOJNIKU POLOVIČNO USPEŠNA

Po težki pokalni tekmi z Miklavžem nas je že v tem vikendu čakal nov naporen vikend. V Vojniku je potekal prvi turnir drugega dela državnega prvenstva. V naši skupini je poleg domače ekipe Vojnika še ekipa i team iz Šentilja.

Prvo tekmo smo odigrali proti domači ekipi za katero smo vedeli, da imajo nekaj zelo dobrih posameznikov. Z dobrim delom na treningih skozi celoten teden smo bili prepričani, da bomo pokazali odlične igre. Ampak fantje so tudi tokrat slabo odprli tekmo in domačini so hitro povedli za 6 točk. Naši fantje se niso predali in do konca četrtine z borbeno igro znižali zaostanek. V drugi četrtini je bila slika popolnoma enaka. Domača ekipa je spet povišala prednost nato pa je naša obramba začela delovati vse bolje in do polčasa je bil rezultat izenačen. V drugem polčasu so fantje popustili v obrambi, zgrešili preveč odprtih metov in polaganj in tako je zmaga zasluženo ostala doma.

KK VOJNIK: KK ZLATOROG THERMANA LAŠKO 48:31 (12:9,12:14,8:4,16:4)

Pred drugo tekmo smo staknili glave in bili odločeni, da pokažemo boljšo igro. Fantje so se tega držali in hitro povedli. Nato je sredi prve četrtine spet sledil padec v igri kje so gostje pobegnili ampak do konca prve četrtine smo se približali. Druga četrtina je bila zelo izenačena in ekipa iz Šentilja je imela pred drugim polčasom prednost 4 točk. Fantje se niso predali in v drugem polčasu pokazali zelo dobro igro tako v obrambi nato pa je stekel še napad in tekmo smo obrnili v svojo korist in zmagali.

KK ZLATOROG THERMANA LAŠKO: i TEAM 59:43 (14:17,13:14,15:6,12:9)

ZLATOROG: KRAŠOVEC (cap), BROD, BAŠ, ČOP, ČATER, KERIN, ZORKO, JANČIČ MIHA, JANČIČ TIMOTEJ, GOSAK, TERŠEK, RAHMANI

TRENER JERNEJ KOLŠEK:”Po trdem delu na treningih smo bili odločeni, da pokažemo na teh dveh tekmah česa smo sposobni. Na prvi tekmi smo si privoščili preveč zgrešenih zicerjev. Imeli smo aktiven rezultat do zadnje četrtine kjer smo povsem popustili. Na drugi tekmi so se fantje zbrali zaigrali bolj odločno in rezultat je bil viden. Veseli me, da je viden napredek v ekipni igri od začetka sezone. Žoga veliko bolj kroži fantje veliko več prodirajo pod koš in na tem bomo delali tudi naprej. Imamo še veliko rezerv in iz tekme v tekmo rastemo kot ekipa. Celotno gledano sem zadovoljen z prvim turnirjem sedaj pa je na nas da detajle, ki nam povzročajo težave izpilimo kolikor se le da in prikažemo še boljše igre. Čestitke fantom za prikazane igre.”