EKIPA U13 TUDI V LITIJI DO POLOVIČNEGA USPEHA

Danes je v Litiji potekal drugi turnir za ekipo U13. Na prvem turnirju, ki smo ga gostili prejšnjo soboto v Laškem so naši fantje dosegli zmago in poraz. Predvsem pa je ekipa hotela popraviti vtis iz druge tekme proti Konjicam in pokazati, da se lahko enakovredno kosajo z njimi. Vendar je bilo potrebno najprej odigrati tekmo proti domači ekipi. Tudi Litija nam je bila velika neznanka pred tekmo vendar z borbeno igro in pravim pristopom nobena ovira ni pretežka.

Vendar pa so domačini igrali zelo borbeno in našim fantom niso dopustili, da bi se odlepili na več kot 10 točk prednosti. Skozi 3/4 sta bili ekipi vseskozi zelo blizu skupaj in šele v zadnjih 4 minutah tekme smo z nekaj hitrimi koši stvari postavili na svoje mesto. Še vedno je bilo veliko preveč solo akcij ki se je končala z izgubljeno žogo prav tako ni bilo prave borbe zato smo že na prvi tekmi porabili veliko energije.

Pred drugo tekmo so se fantje nadihali in spočili ter v tekmo krenili kot je potrebno. Od začetka tekme so prikazali povsem drugačen obraz kot na prvi tekmi in z veliko bolj ekipno igro bili vseskozi blizu nasprotni ekipi. Majhen padec koncentracije ob koncu polčasa je privedel do prve večje prednosti Konjic. Vendar so bili fantje odločeni da v drugem polčasu zaigrajo še bolj borbeno kar so tudi storili in nekajkrat prišli zelo blizu nasprotniku. Na koncu so Konjice vseeno zabeležile novo zmago naši fantje pa so pokazali, da lahko igrajo agresivno v obrambi in kolektivno v napadu.

KK LITIJA: KK ZLATOROG 28:43 (4:10,7:6,9:13,8:14)

ŠD MIKI ŠPORT KONJICE: KK ZLATOROG 47:38 (12:8,18:10,11:15,6:5)

ZLATOROG: KRAŠOVEC, BROD, BAŠ, ČOP, ČATER, KERIN, ZORKO, JANČIČ M., JANČIČ T., GOSAK, BOŽIČ, RAHMANI

KAPETAN ANDRAŽ KRAŠOVEC:”Prva tekma bi lahko bila iz naše strani veliko bolj ekipna, več bi morali podajati in vtekati, v obrambi pa igrati še bolj agresivno in si pomagati. Druga tekma je bila veliko boljša čeprav bi lahko še vedno bolj skakali v napadu pa si podajali in iskali igralca v najboljšem položaju.”

TRENER JERNEJ KOLŠEK:”Fantje so danes pokazali dva različna obraza. Medtem ko so na prvi tekmi delali nepotrebne napake in se spuščali v nepotrebne dvoboje z nasprotnikom so na drugi tekmi igrali veliko bolj ekipno kar je tudi naš cilj skozi celotno sezono. Od prejšnjega turnirja je viden napredek imamo pa seveda še veliko prostora za napredek. Žoga je danes nekajkrat lepo zakrožila in pristala v rokah prostega igralca. Predvsem na drugi tekmi so vsi fantje ko so stopili na parket pokazali kako se je potrebno boriti in sedaj imamo nov cilj do naslednjega turnirja da ekipni slog igre še izboljšamo. Čestitke fantom za prikazane igre ne današnjem turnirju.”

Naslednji turnir bo ekipa U13 igrala šele v mesecu Novembru, ko odhajajo na gostovanje v Ljutomer.