Ekipa U13 po hudi borbi napredovala v naslednji krog mini pokala Spar

Včeraj se je V Miklavžu na Dravskem polju odvijala povratna tekma drugega kroga mini pokala Spar. Na prvi tekmi v Laškem so se na koncu zmage veselili gostje in sicer z rezultatom 26:33 kar je pomenilo, da so morali naši fantje včeraj nadoknaditi 7 točk razlike če so še hoteli sanjati o napredovanju. Potnik v naslednji krog pred tekmo seveda še ni bil odločen zato je bilo pričakovati še eno zelo težko in naporno ter seveda borbeno tekmo.

Fantje so celotni teden na treningih garali in na tekmo so prišli izjemno motivirani ter odločeni popraviti vtis iz prve tekme.

Začetek tekme je bil zelo živčen saj sta obe ekipi vedeli, kaj prinaša zmaga. Naši fantje na začetku nikakor niso našli pot skozi obroč. Čeprav so si izdelali veliko priložnosti le te niso pretvorili v koš. Proti koncu prve četrtine so se le sprostili in prešli v vodstvo ter ga tudi zadržali do konca prvih 8 minut. V drugi četrtini je bila igra že boljša. Fantje so nadzirali potek tekme in višali prednost vse do zadnje minute prvega polčasa kjer je padla koncentracija in domača ekipa se je približala na samo 2 točki zaostanka.

Fantje so bili odločeni, da v drugih 16 minutah pokažejo vse kar znajo. Drugi polčas so začeli odlično predvsem v obrambi steklo pa jim je tudi v napadu. Pred zadnjo četrtino je prednost znašala 10 točk vendar je to napovedovalo zelo zanimivo zadnji četrtino. Vedeli smo da se domača ekipa nikakor ne bo predala saj so se izkazali za zelo borbeno ekipo. Tudi zadnjo četrtino smo začeli zelo dobro in prednost povišali tudi na 14 točk. Nato pa so fantje začeli divjati metati mete za 3 točke izgubili so tudi nekaj žog in domača ekipa se je približala na samo 9 točk. V zadnjem napadu so naši fantje zelo dobro odigrali v obrambi in #zlatorogeci so se po 2 izjemno težkih tekmah uvrstili v naslednji krog pokala.

KK MIKLAVŽ: KK ZLATOROG THERMANA LAŠKO 28:37 (7:10,10:9,2:10,9:8)

ZLATOROG: KRAŠOVEC (cap), BROD, BAŠ, ČOP, ČATER, KERIN, ZORKO, JANČIČ M., JANČIČ T., GOSAK, TERŠEK, RAHMANI

TRENER JERNEJ KOLŠEK:”Izjemno težka tekma na kateri smo pokazali povsem drug obraz kot na prvi tekmi v Laškem. Po prvi tekmi smo bili prav vsi zelo razočarani nad igro in uvideli smo da bo potrebno nekaj spremeniti. Fantje so na treningih res garali in vedel sem, da se bo trdo delo obrestovalo. Zelo sem vesel, da so se uspeli povezati kot ekipa saj so se med celotno tekmo spodbujali in navijali en za drugega kar je bil najbolj pomemben faktor na poti do uspeha. Sicer so se nam še vedno prikradle nepotrebne napaka ampak na srečo niso bile usodne. S takšno energijo znotraj ekipe kot je bila včeraj verjamem, da lahko samo še napredujemo. Čestitke vsem 12 fantom, ki niso obupali in v prelomnih trenutkih pokazali karakter in mirnost. Čestitke pa tudi nasprotni ekipi Miklavža, ki je na obeh tekmah prikazala izjemno borbeno igro.”

KAPETAN ANDRAŽ KRAŠOVEC:”Tekma je bila proti prvi zelo vredu. Razen dveh momentov se nismo živcirali in ostali mirni. Veliko smo si tudi podajali in pokazali veliko bolj ekipno igro. Tudi obramba je bila veliko boljša. Čestitke ekipi za napredovanje.”

TIMOTEJ JANČIČ:”Danes smo odigrali zelo pomembno tekmo proti KK Miklavž. Na prejšnji tekmi doma smo izgubili za 7 točk. Danes smo igrali veliko bolj ekipno si veliko podajali, vmes malo padli nato pa se spet zbrali in ulovili razliko iz prve tekme. Na koncu smo zasluženo zmagali za 9 točk in napredovali v naslednji krog.”

Čestitke fantom za napredovanje sedaj pa bomo nestrpno čakali katerega nasprotnika nam bo namenil žreb. Naslednjo soboto pa že nadaljujemo z državnim prvenstvom kjer se bomo pomerili z Vojnikom in i-Teamom.