Ekipa U13 na prvi tekmi boljša od Dravograda

Danes je ekipa U13 odigrala prvo tekmo 3. kroga mini pokala Spar. Po težko prigaranem napredovanju proti Miklavžu nam je tokrat žreb namenil Dravograd. Po dobrih tekmah prejšnji vikend in zelo dobri energiji smo tudi tokrat pričakovali agresivno igro od prve minute.

Začetek je bil na obeh straneh zelo zaspan. Fantje obeh ekip so bili zelo nerazpoloženi v napadu kjer so grešili en za drugim. Sicer so naši fantje izvajali kar nekaj prostih metov ampak tudi tam nismo bili natančni. Ko so fantje le nastopili bolj agresivno je prednost hitro narastla. V drugi četrtini so domačini stopili na plin in začeli igrati veliko bolj agresivno. Naša prednost je tako po polčasu znašala 5 točk.

V tretji četrtini so fantje zaradi nezbranosti tako v napadu kot v obrambi dopustili da se je nasprotnik oribližal in tudi povedel. Tako so pred zadnjo četrtino imeli fantje pred sabo lep izziv. Zadnjo četrtino so odigrali zelo dobro in rezultat spreobrnili ter si naredili zalogo 6 točk prednosti pred povratno tekmo.

MINI POKAL SPAR

KK DRAVOGRAD KOROŠKA: KK ZLATOROG THERMANA LAŠKO 37:43 (4:13,14:10,12:4,7:16)

ZLATOROG THERMANA LAŠKO: KRAŠOVEC (cap), BROD, BAŠ, ČOP, ČATER, KERIN, BOŽIČ, JANČIČ MIHA, JANČIČ TIMOTEJ, GOSAK, TERŠEK, RAHMANI

TRENER JERNEJ KOLŠEK:”Spet tekma v katero so fantje vstopili brez prave energije. Glede na tekme v zadnjih dveh tednih sem tudi tokrat pričakoval podobno energijo ampak fantje so delovali zelo zaspano.  Res je, da se v manjših telovadnicah ponavadi ne znajdemo najbolje vendar to ne more biti izgovor za vse zgrešene mete in tudi proste mete. Tudi v obrambi smo na momente popolnoma zaspali. Verjamem, da se še ena takšna tekma ne bo ponovila. Vseeno so fantje na koncu pokazali karakter in si izborili prednost pred povratno tekmo za kar jim iskreno čestitam. Sedaj imamo zopet dovolj časa da analiziramo napake jih odpravimo in na drugi tekmi pokažemo pravi obraz.”