EKIPA U13 MED TOP 16 V MINI POKALU SPAR

Včeraj je ekipa U13 v telovadnici podružnične šole Debro odigrala povratno tekmo 3. kroga mini pokala Spar. Na prvi tekmi v Dravogradu so naši fantje po napeti tekmi slavili za 6 točk kar je nakazovalo na zelo zanimivo in napeto drugo tekmo. Na domačem parketu je bilo potrebno potrditi zmago iz prve tekme vendar smo vedeli, da se bodo gostje borili do konca tekme.

Pred začetkom tekme smo se dogovorili, da je ključ do zmage obramba. Začetek tekme je bil na obeh straneh precej raztresen in nepovezan. Veliko zgrešenih metov in izgubljenih žog. Fantje so kmalu bolj resno pristopili v obrambi in si priigrali kar nekaj protinapadov, ki pa jih niso znali pretvoriti v točke. Vseeno so prvo četrtino zanesljivo dobili. V drugi četrtini je nato sledil padec koncentracije in gostje so se povsem približali na koncu polčasa pa tudi izenačili in pred drugim polčasom je bil rezultat še vedno zelo aktiven.

V odmoru med polčasoma so fantje le strnili vrste in v drugem polčasu zaigrali z povsem drugačno energijo. Z agresivno obrambo so nasprotnika prisilili v napake medtem pa so sami z hitrimi podajami prišli do lahkih zaključkov in prednost je bila kmalu dvomestna. Vendar pa tako kot na prvi tekmi fantje niso zaključili tekme in gostje so se v zadnji četrtini še uspeli približati na 6 točk zaostanka za kaj več pa je zmanjkalo časa. Tako so zlatorogeci tekmo pripeljali do konca in zabeležili še drugo zmago.

KK ZLATOROG THERMANA LAŠKO: KK DRAVOGRAD 47:39 (11:7,11:15,12:6,13:11)

ZLATOROG: KRAŠOVEC, BROD, BAŠ, ČOP, ČATER, BOŽIČ, ZORKO, JANČIČ MIHA, JANČIČ TIMOTEJ, GOSAK, TERŠEK, RAHMANI

TRENER JERNEJ KOLŠEK:”Na prvi tekmi smo si z zelo dobro zadnjo četrtino priigrali nekaj prednosti, ki pa ni bila dovolj velika, da bi lahko v tekmo vstopili povsem brez skrbi. Po torkovem turnirju, ko smo na drugi tekmi malo slabše zaigrali v obrambi sem tokrat hotel videti predvsem borbo v obrambi. Že v prvi četrtini smo si nabrali nekaj prednosti, ki pa bi lahko bila ob malo bolj agresivnih zaključkih še višja. V drugi četrtini smo povsem popustili v obrambi in dovolili nasprotniku da pride nazaj v igro. Med polčasom je bilo potrebno malo povzdigniti glas da so se fantje le zbrali in zaigrali agresivno v obrambi in z odličnimi proti napadi hitro prišli nazaj v višjo prednost. Takšno agresivnost v obrambi kot je bila v drugem polčasu moramo sedaj z dobrim treningom raztegniti na celotno tekmo. Čestitke fantom za napredovanje v naslednji krog kjer bomo zagotovo dobili zelo močnega nasprotnika, ki nam bo prinesel novi dve težki in zanimivi tekmi.”

Ekipa bo sedaj čakala na žreb ki nam bo namenil naslednjega nasprotnika. Naslednje tekme pa bodo odigrali 26.1.2019 ko jih v Šentilju čaka zadnji turnir drugega dela državnega prvenstva.