Ekipa U13 je zmagovalno zaključilo z letošnjo sezono

V dvorani Tri lilije je včeraj potekal zadnji turnir za ekipo U13. V domači dvorani so fantje pred domačimi gledalci sezono želeli zaključiti tako kot so jo tudi začeli torej zmagovalno. Nasprotnika sta bila Elektra iz Šoštanja in Hopsi iz Polzele. Tudi fantje so bili pripravljeni, da pokažejo vse svoje znanje in, da naporno sezono sklenejo z dvema zmagama.

Prvo tekmo so fantje odigrali proti Elektri iz Šoštanja. Celotna prva peterka je tekmo odlično odprla in hitro pobegnila vendar se gostje niso dali in so našo prednost do konca prve četrtine zmanjšali. Nato so fantje dali v prestavo višje in si hitro zagotovili neulovljivo prednost. Sproščeno so tekmo pripeljali do konca in zabeležili novo zmago.

KK ZLATOROG: KK ELEKTRA ŠOŠTANJ 50:33 (15:9,13:6,17:11,5:7)

Nato so si fantje ogledali drugo tekmo kjer smo lahko podrobno pogledali igro naših drugih nasprotnikov. V drugo tekmo smo stopili malo bolj zadržano in z nekaj slabimi obrambami pustili gostom, da so bili blizu tudi po koncu prve četrtine. Tako kot na prvi tekmi smo se nato zbrali in v ostalih 3. četrtinah samo še večali prednost. Fantje so tudi drugi tekmo rutinirano pripeljali do konca in tako uspešno opravili z zadnjo nalogo v sezoni 2017/2018.

KK ZLATOROG: KK HOPSI POLZELA 58:24 (18:11,15:5,11:4,14:4)

ZLATOROG: DEŽELAK, BROD, BAŠ, VLAOVIĆ, KOVAČ, RAHMANI, MAVRIČ, KNAVS, JANČIČ, PIRŠ, TERŠEK, DJURIČIČ

KAPETAN FILIP PIRŠ:”Obe tekmi na turnirju smo odigrali dobro vendar je bilo v napadu še vedno premalo sodelovanja v obrambi pa smo igrali premalo agresivno. Prav tako kot za igro na zadnjih 2 tekmah lahko rečem tudi za celotno sezono da smo imeli še vedno veliko rezerv tako v napadu kot v obrambi. Čestitke fantom za novi 2 zmagi prav tako pa za celotno sezono 2017/2018″

DAVID DJURIČIČ:”Na zadnjem turnirju smo igrali dobro in obe tekmi tudi dobili. Lahko bi igrali še boljšo obrambo in si v napadu več podajali. V celotni sezoni nismo pokazali vsega kar smo zmožni saj bi se lahko uvrstili vsaj med najboljših 10 ekip kjer po mojem mnenju tudi spadamo. A ker se nikakor nismo vzeli v roke smo v drugem delu morali premoč priznati dvema močnejšima nasprotnikoma in tako smo ostali brez uvrstitve med najboljših 16. Prav tako smo prehitro izpadli v mini pokalu Spar, kjer bi z nekaj sreče lahko prišli vse do final4. Tako se je za nas letnike 2005 zaključila sezona pri ekipi U13, v višjo starostno kategorijo pa odhajamo z manjšim razočaranjem saj bi lahko pokazali in dosegli veliko več.”

 

TRENER JERNEJ KOLŠEK:”Zadnji cilj sezone torej dve zmagi, je bil rutinirano dosežen vendar vseeno ne morem biti čisto zadovoljen z samo igro. Nikakor se ne morem znebiti občutka, da fantje ne igrajo na 100% in da imajo še veliko rezerv. Prav tako lahko to trdim za celotno sezono kjer še vedno verjamem, da nismo pokazali vsega kar znamo. Ekipa vsekakor spada med 10 najboljših ekip v Sloveniji. Fantje se bodo počasi morali zavedati, da samo garanje na treningih prinaša rezultate na tekmah. Na tekmi pa ne moreš pričakovati dobrega rezultata če na treningu ne delaš na 120% in to se je letos nekajkrat tudi pokazalo. Zato upam, da so si nekatere stvari oziroma dobronamerne kritike vzeli k srcu saj jim bodo prišle prav v nadaljevanju treniranja. Tudi nekaj ostalih stvari nam v letošnji sezoni ni šlo prav na roko vendar to vsekakor ni razlog za slab 2. del državnega prvenstva kjer nismo pokazali prave volje, želje in borbe. Tudi sam tako kot vsi sem naredil kakšno napako iz katerih pa smo se vsi nekaj naučili. Fantje imajo še veliko prostora za napredek zato upam in želim da ga do popolnosti izkoristijo. Vseeno na koncu čestitam fantom za prikazano na tekmah in verjamem, da je bila letošnja sezona dobra šola za naprej.”