EKIPA U13 IZ LJUTOMERA Z 2 ZMAGAMA

Včeraj se je v Ljutomeru odvijal tretji in s tem zadnji turnir za ekipo U13 v prvem delu državnega prvenstva. Poleg domače ekipe so se fantje pomerili še z ekipo iz Litije. Na prvih tekmah so naši fantje obe ekipi premagali in za osvojitev in potrditev drugega mesta v skupini bi takšen rezultat potrebovali tudi na teh dveh tekmah.

Prvo tekmo so fantje odigrali proti domači ekipi Ljutomera. Čeprav je bila tekma na sporedu že zelo zgodaj so fantje tekmo nadzorovali od začetka do konca. Predvsem igra v prvem polčasu je bila zelo dobra z veliko podajami. Malo je nato zbranost popustila v drugem polčasu vendar smo tekmo brez večjih problemov pripeljali do konca in zabeležili prvo zmago.

KK LJUTOMER: KK ZLATOROG THERMANA LAŠKO 23:54 (4:12,4:21,7:12,8:9)

Takoj za prvo tekmo nas je čakala tekma proti Litiji, ki nam je na prvi tekmi povzročala kar nekaj težav. Zato so na koncu prve tekme nekateri od igralcev dobili malo več počitka saj smo pričakovali težko tekmo. In nezbran začetek tekme je težko tekmo tudi nakazal. Vendar so se nato fantje zbrali in hitro prešli v vodstvo. V drugi četrtini smo vodstvo še povišali in na odmor odšli z 10 točk prednosti. Ključna razlika se je naredila v tretji četrtini ki so jo fantje odigrali odlično. V zadnji četrtini je nato sledil padec koncentracije vendar zmaga in 2. mesto v skupini ni bilo ogroženo.

KK ZLATOROG THERMANA LAŠKO: KK LITIJA 52:32 (13:6,12:7,16:7, 11:12)

ZLATOROG: KRAŠOVEC (cap), BROD, BAŠ, ČOP, ČATER, KERIN, ZORKO, JANČIČ MIHA, JANČIČ TIMOTEJ, GOSAK, TERŠEK, RAHMANI

TRENER JERNEJ KOLŠEK:”Po eno mesečnem odmoru kar je absolutno preveč smo končno odigrali še zadnji turnir v prvem delu državnega prvenstva. Prvo mesto v skupini ni bilo več dosegljivo so pa fantje z dvema zanesljivima zmagama potrdili 2. mesto v skupini,ki nas pelje med 24 najboljših ekip v Sloveniji. Na obeh tekmah so fantje pokazali veliko zrelosti, lepih potez še vedno pa so se nam prikradle minute kjer smo zopet hoteli z glavo skozi zid. Kljub temu sem zadovoljen z prikazanim na vseh tekmah. Sedaj prihajajo še težje tekme kjer bo vsaka tekma poglavje zase verjamem pa da so fantje sposobni pokazati še boljše igre saj trenutno še nismo na 100%. Imamo še veliko rezerv. Preden pa se začnemo pripravljati na nove nasprotnike pa nas čaka še en zanimiv izziv in sicer povratna tekma v mini pokalu Spar, kjer je pred nami še 32 minut garanja. Z današnjima zmagami smo si povrnili samozavest in verjamem v pozitiven rezultat. Čestitke fantom za prikazane igre v prvem delu sezone.”

URBAN BAŠ:”Tekmi smo odigrali dobro. Na 1 tekmi smo začeli malo zaspano a smo kasneje odigrali bolje in tekmo zmagali z lepo prednostjo. Na 2 tekmi smo prikazali veliko protinapadov iz katerih smo zadeli kar nekaj košev. Med igro pa moramo manj metati od daleč in še več prodirati pod koš. Nasploh smo odigrali dve zelo dobri tekmi.”

TIMOTEJ JANČIČ:”Danes smo na gostovanju v Ljutomeru odigrali dve kar dobri tekmi. Prva tekma proti Ljutomeru je bila na začetku malo zaspana v obrambi ampak smo z trudom zmagali. Drugo tekmo smo začeli veliko bolje čeprav obramba še vedno ni bila najboljša. V zadnji četrtini smo malo popustili vendar vseeno na koncu zmagali.”

Ekipa U13 je tako zabeležila 4 zmage in 2 poraza ter tako osvojila 2. mesto v svoji skupini. Drugi del prvenstva se bo nadaljeval v mesecu Decembru.