Ekipa OŠ Primoža Trubarja Laško med najboljšimi 24 šolami v Sloveniji

Včeraj je v telovadnici podružnične šole Debro potekal eden izmed 12 četrtfinalnih turnirjev v tekmovanju košarkarski superšolar in sicer za kategorijo mlajši dečki. Fantje so na vseh turnirjih do sedaj pokazali veliko košarkarskega znanja in si več kot zasluženo zagotovili mesto med 36 najboljšimi ekipami v tekmovanju. Naslednji oviri do nadaljevanja v  tekmovanju pa sta bili ekipi OŠ SAVA KLADNIKA SEVNICA in OŠ MENGEŠ.

Prvi nasprotnik je bila ekipa iz Sevnice. Čeprav so bili na pogled veliko višji in fizično močnejši od naših fantov nas to ni prestrašilo. Že v prvi tretjini smo z ekipno igro povsem zaustavili goste in si priigrali večjo prednost. V ostalih 2 tretjinah smo rezultat še samo nadzirali in prišli do zaslužene zmage. Vsi fantje, ki so stopili na parket so zares pokazali odlično igro.

OŠ PRIMOŽA TRUBARJA LAŠKO:OŠ SAVA KLADNIKA SEVNICA 45:24 (23:6,9:12,13:6)

Med obema tekmama so si fantje lahko ogledali še tekmo med obema gostujočima ekipama. OŠ Mengeš je pokazala v zadnji tretjini več znanja in prišla do zaslužene zmage.

Glede na to, da je Sevnica z dvema porazoma že izpadla je bila zadnja tekma proti OŠ Mengeš zgolj formalnost saj sta se obe ekipi že uvrstili v nadaljevanje tekmovanja. Vendar to ni pomenilo, da bosta ekipi popuščali. Gledali smo lahko zelo dobro tekmo, ki je bila odločena v samem zaključku. Medtem ko je bil prvi polčas zelo izenačen in sta se ekipi velikokrat izmenjali v vodstvu so na koncu gostje z nekaj lepimi potezami prišli do zmage in končnega prvega mesta.

OŠ PRIMOŽA TRUBARJA LAŠKO: OŠ MENGEŠ 40:49 (17:18,14:12,9:19)

OŠ PRIMOŽA TRUBARJA LAŠKO: ČATER, BROD, JANČIČ TIMOTEJ, RAHMANI, KOVAČ, KERIN, JANČIČ MIHA, DEŽELAK, TERŠEK, PIRŠ, KREŽE, POTOČNIK

TRENER JERNEJ KOLŠEK:”Že uvrstitev med 36 najboljših ekip je velik uspeh glede na to koliko šol je prijavljenih v to tekmovanje. Po zmagi nad Sevnico pa smo se uvrstili med najboljših 24 ekip. Škoda, da napredovanja nismo oplemenitili z zmago na drugi tekmi vendar moramo priznati, da so bile gostje v samem zaključku veliko bolj sveži in natančni kot naši fantje. Turnir je bil zelo dober trening pred sobotnim zaključkom klubske sezone za ekipo U13 in bil sem zelo zadovoljen z prikazanim. Na momente se nam seveda prikradejo napake ampak generalno gledano je za nami zelo uspešen turnir.  Vendar se tukaj še ne bomo ustavljali. Če nam bo ponujena možnost za še boljši rezultat bomo to z veseljem zagrabili in tako OŠ PRIMOŽA TRUBARJA predstavljali v najboljši možno luči. Čestitke fantom za napredovanje.”